Seznam alergenů
dle směrnice 1169/2011 EU
– alergeny jsou vždy uvedeny za potravinou na jídelním lístku
1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK – pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2. KORÝŠI – a výrobky z nich
3. VEJCE – a výrobky z nich
4. RYBY – a výrobky z nich
5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) – a výrobky z nich
6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) – a výrobky z nich
7. MLÉKO – a výrobky z něj
8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9. CELER – a výrobky z nich
10. HOŘČICE – a výrobky z nich
11. SEZAMOVÁ SEMENA ( SEZAM) – a výrobky z nich
12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY – v koncentracích 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13. VLČÍ BOB (LUPINA) – a výrobky z nich
14. MĚKKÝŠI – a výrobky z nich