Seznam alergenů dle směrnice 1169/2011 EU

Seznam alergenů 

dle směrnice 1169/2011  EU

- alergeny jsou vždy uvedeny za potravinou na jídelním lístku

 

1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK – pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2. KORÝŠI – a výrobky z nich

3. VEJCE – a výrobky z nich

4. RYBY – a výrobky z nich

5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) – a výrobky z nich

6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) – a výrobky z nich

7. MLÉKO – a výrobky z něj

8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY – mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9. CELER – a výrobky z nich

10. HOŘČICE – a výrobky z nich

11. SEZAMOVÁ SEMENA ( SEZAM) – a výrobky z nich

12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY – v koncentracích 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13. VLČÍ BOB (LUPINA) – a výrobky z nich

14. MĚKKÝŠI – a výrobky z nich